VAR voorkomt in spectaculaire slotfase overwinning van oppermachtig City

17-08-2019 20:40 Laatste update: 20:49
44

Manchester City heeft verzuimd om een overwicht tegen Tottenham Hotspur om te zetten in een overwinning. De titelhouder was veel te sterk voor de Londense ploeg, maar de VAR keurde in een spectaculaire slotfase de winnende goal van Gabriel Jesus af: 2-2.

Manchester City was oppermachtig in eigen huis en na twintig minuten brak de formatie van Pep Guardiola de ban. Na een schitterende voorzet van uitblinker Kevin De Bruyne opende Raheem Sterling de score. Lang konden The Citizens echter niet genieten van die voorsprong. Erik Lamela scoorde uit de eerste de beste doelpoging van Spurs: 1-1.

City liet zich niet uit het veld slaan en kwam tien minuten voor rust opnieuw op voorsprong. Na wederom een puntgave assist van De Bruyne profiteerde Sergio Agüero met een intikker. De Premier League-kampioen had de score na rust moeten uitbreiden, maar onder anderen Bernardo Silva en De Bruyne misten in kansrijke positie.

Daar kreeg City na 56 minuten de rekening voor gepresenteerd. Lucas Moura, luttele seconden daarvoor ingevallen, kopte een hoekschop binnen. City moest daardoor opnieuw van voor af aan beginnen. In blessuretijd leek Jesus zijn ploeg te redden. Zijn treffer werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd, omdat Aymeric Laporte hans zou hebben gemaakt.

Daardoor liep City tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aan. Rivaal Liverpool won eerder op de dag met 1-2 bij Southampton.