Borst over 'Waterreusje' van 'intimiderende' Huntelaar: 'Heeft Dolberg vermoord'

Borst over 'Waterreusje' van 'intimiderende' Huntelaar: 'Heeft Dolberg vermoord'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 21:42za 17-08-2019 om 21:42

Kasper Dolberg heeft de concurrentiestrijd bij Ajax verloren van Klaas-Jan Huntelaar, stelt FOX Sports-analist Hugo Borst. De Deense spits staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Franse OGC Nice en lijkt zijn laatste wedstrijd in Amsterdamse dienst al gespeeld te hebben.

Tijdens het 'Europa League-seizoen' 2016/2017 steeg Dolberg tot grote hoogten, daarna keerde Huntelaar terug in Amsterdam en had Dolberg moeite om het niveau van zijn debuutseizoen te halen. Borst denkt niet dat beide feiten los van elkaar kunnen worden gezien. "We moeten het de Hunt aanrekenen dat hij Dolberg heeft vermoord", laat hij zaterdagavond weten bij De Eretribune op FOX Sports.

De Algemeen Dagblad-columnist trekt de vergelijking met Ronald Waterreus: de voormalig PSV-doelman won in Eindhoven de ene na de andere concurrentiestrijd onder de lat. "Door te intimideren of door gewoon beter te zijn. Dolberg is niet bestand tegen de intimiderende aanwezigheid van Huntelaar. Zo werkt dat nu eenmaal in de topsport", aldus Borst. "Hij heeft zoveel zelfvertrouwen, deze Huntelaar. Ik vind het knap, als je deze leeftijd hebt."

Huntelaar maakte zaterdagavond in De Koel zijn vierde officiële treffer van het seizoen. Dolberg ontbrak in Venlo.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Neemt Ajax te snel afscheid van Kasper Dolberg?

(11489 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws