Tadic baalt in De Koel: Dit is niet goed voor het Nederlands voetbal

Tadic baalt in De Koel: "Dit is niet goed voor het Nederlands voetbal"

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 22:16za 17-08-2019 om 22:16

Dusan Tadic heeft zich zaterdagavond niet opperbest vermaakt in De Koel. Ajax won weliswaar met 1-4 van VVV-Venlo – mede dankzij een benutte penalty van de Servische aanvoerder – maar Tadic was niet te spreken over de Venlose kunstgrasmat.

De dertigjarige linkspoot hoopt dat VVV en andere 'kunstgrasclubs' snel tot inkeer zullen komen en weer teruggrijpen naar natuurgras. "Dit is niet goed voor het Nederlands voetbal. Wij moeten normaal gras", liet hij na afloop van de wedstrijd weten aan Voetbal International. "Ik hoop dat alle teams in de toekomst normaal gras hebben."

Dinsdagavond speelt Ajax weer op natuurgras: tegen het Cypriotische APOEL Nicosia zal om een Champions League-ticket gestreden worden. "Dat wordt een moeilijke wedstrijd. Zij hebben een Italiaanse trainer (Paolo Tramezzani, die inmiddels is vervangen door de Duitser Thomas Doll, red.): altijd compact spelen en een goede organisatie. Dat is moeilijk om tegen te spelen, maar wij moeten winnen en de Champions League halen."

APOEL en Ajax trappen dinsdagavond om 21.00 uur af. Aangezien de wedstrijd tegen Fortuna Sittard met één maand is uitgesteld, hebben de Amsterdammers acht dagen de tijd om toe te werken naar de return in eigen huis, die eveneens om 21.00 uur begint.

Poll

Stelling: kunstgras moet zo snel mogelijk afgeschaft worden

(14578 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws