Heerenveen laat kans op koppositie liggen, FC Emmen van dubbele nul af

Heerenveen laat kans op koppositie liggen, FC Emmen van dubbele nul af

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 22:33za 17-08-2019 om 22:33

SC Heerenveen heeft zaterdagavond nagelaten om zich naast Ajax, Vitesse en Sparta aan kop van de Eredivisie te nestelen. De Friezen verloren hun ongeslagen status tegen FC Emmen, dat juist zijn eerste goals én punten van het seizoen bij mocht schrijven.

Aan het begin van de voetbalavond stond de ploeg van Dick Lukkien als enige Eredivisie-ploeg nog op de hatelijke nul. Nikolai Laursen bracht daar echter na vier minuten al verandering in. De Deen liet een vrije trap van grote afstand los, doelman Warner Hahn maakte een stapje naar links en zag de bal in de andere hoek vliegen: 1-0.

Beide ploegen hielden elkaar in balans tijdens het vervolg van de eerste helft: Jens Odgard kreeg de enige aardige mogelijkheid namens de Friezen, maar zijn inzet kon gekeerd worden door Dennis Telgenkamp. FC Emmen drukte uiteindelijk door: Hahn verijdelde nog een opgelegde kans van Marko Kolar, maar moest op slag van rust lijdzaam toezien hoe Glenn Bijl van dichtbij de 2-0 binnenkopte.

Heerenveen liet het er in de tweede helft niet bij zitten en ging op jacht naar de aansluitingstreffer, die echter niet wilde vallen. Een hakje van Odgaard ging net naast, een vrije trap van Hicham Faik miste het doel rakelings, een inzet van Mitchell van Bergen werd van de lijn gehaald door Keziah Veendorp en een poging van invaller Arjen van der Heide leverde evenmin succes op. FC Emmen hield stand en kon de eerste punten van het seizoen bijschrijven.

De Drenten spelen voor de interlandbreak nog tegen Willem II (uit) en PEC Zwolle (thuis). SC Heerenveen ontvangt FC Twente en Fortuna Sittard in het eigen Abe Lenstra Stadion.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws