FC Utrecht schrikt op van AZ-nieuws en gaat Galgenwaard onderzoeken

FC Utrecht schrikt op van AZ-nieuws en gaat Galgenwaard onderzoeken

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 23:18za 17-08-2019 om 23:18

FC Utrecht houdt zijn hart vast na het recente stadionongeluk van AZ. De Domstedelingen gaan een grondig onderzoek naar de eigen Galgenwaard uitvoeren, aangezien deze aan het begin van de eeuw is verbouwd door dezelfde bouwbedrijven die verantwoordelijk waren voor het AFAS Stadion.

Een deel van de dakconstructie in Alkmaar stortte onlangs in. FC Utrecht is beducht voor een soortgelijk scenario in de Domstad, laat een woordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad. "Direct na het instorten van het dak van AZ hebben wij contact gezocht met de stadioneigenaar en de gemeente. Veiligheid staat bij ons voorop en dat willen we blijven garanderen."

Het eerste onderzoek bracht geen constructiefouten aan het licht. Toen bleek dat enkele lasnaden het hadden begeven in Alkmaar, gingen er alsnog alarmbellen af bij FC Utrecht, dat een vervolgonderzoek aankondigt. "Toen we hoorden dat zwakke lasnaden een belangrijke rol hebben gespeeld bij het instorten van het AZ-dak, wilden we de waarborg hebben dat dit niet speelt in stadion Galgenwaard."

Het stadion blijft voorlopig 'gewoon' toegankelijk voor wedstrijden, garandeert eigenaar Jan Spelt. "Ik heb een skybox, dus ik zit vrij veilig, maar ik durf gerust ook onder de luifels te gaan zitten", laat hij weten. "Want nogmaals, tot nu toe hebben we geen enkele reden te twijfelen aan de veiligheid van ons stadion."

FC Utrecht speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Feyenoord en ontvangt één week later VVV-Venlo in eigen huis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws