Jansen: Een spits, daar kijken we zeker naar. Een centrale verdediger niet

Jansen: "Een spits, daar kijken we zeker naar. Een centrale verdediger niet"

17-08-2019 23:39
24

Sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen draait er niet omheen: de Friezen moeten en zullen nog de transfermarkt op. Met name in de voorste linie kan Heerenveen wel wat vers bloed gebruiken, vindt de trainer.

Heerenveen verkocht deze week aanvoerder Ben Rienstra aan het Turkse Kayserispor en zou het een en ander kunnen doen op de transfermarkt. "Of we op zoek zijn naar versterking? Ja, dat blijft tot het einde toe zo, dat we op zoek zijn naar goede spelers", beaamde Jansen voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen tegenover FOX Sports, nog niet wetend dat Heerenveen zijn eerste nederlaag van het seizoen zou lijden.

Een aanvallende versterking heeft meer prioriteit dan een nieuwe verdediger, aldus Jansen. "Waar we naar kijken? Een spits, daar kijken we zeker naar. Een centrale verdediger niet", sluit de trainer breed glimlachend af.

Nieuwkomer Jens Odgaard is momenteel de enige pure centrumspits in de selectie. Centraal achterin heeft Jansen de keuze tussen Sven Botman, Ibrahim Dresevic en Andreas Skovgaard. Aanvoerder Daniel Höegh zit voorlopig in de lappenmand met een enkelblessure.