Britten weten weg naar Venlo te vinden: 'Ajax maakte reclame voor de Eredivisie'

Britten weten weg naar Venlo te vinden: 'Ajax maakte reclame voor de Eredivisie'

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 07:14zo 18-08-2019 om 07:14

De Britse Watford-huurling Jerome Sinclair krijgt bij VVV-Venlo mogelijk gezelschap van een landgenoot. Lee Cattermole, bekend en berucht van zijn tijd bij Sunderland, traint de komende tijd mee in Noord-Limburg.

De spijkerharde Cattermole vergaarde internationale bekendheid dankzij de Netflix-documentaire Sunderland Till I Die. Sinclair speelde in het najaar van 2018 op huurbasis voor The Black Cats en kent de kersverse proefspeler van VVV nog. "Cats traint hier mee om fit te worden. Het zag er goed uit", liet Sinclair zaterdagavond na de wedstrijd tegen Ajax (1-4) weten aan Voetbal International. De twee hadden contact voordat Cattermole zich in Venlo meldde. "Ik had uiteraard alleen maar goede dingen te melden over de club. Het zou leuk zijn als ik hem over de streep had getrokken, maar het was all his decision, denk ik."

De 22-jarige spits is sowieso te spreken over de Eredivisie. "Voor jonge spelers is het een geweldig platform. De prestaties van Ajax vorig seizoen waren één grote reclame voor de Eredivisie. Zij hebben het geweldig gedaan in de Champions League, ze hadden in de finale moeten staan. Ik denk dat er nog meer spelers zijn die zich daardoor aangetrokken voelen tot de Eredivisie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws