Perspectieven van Bale plotseling totaal anders: Se queda, hij zal blijven

Perspectieven van Bale plotseling totaal anders: "Se queda, hij zal blijven"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 09:17zo 18-08-2019 om 09:17

Gareth Bale heeft een – op zijn zachtst gezegd – turbulente voorbereiding achter de rug. De Welshman lag op ramkoers met Real Madrid nadat een lucratieve transfer naar China niet doorging, maar stond zaterdag 'gewoon' weer in de basis tegen Celta de Vigo.

Topaankoop Eden Hazard raakte geblesseerd, maar volgens trainer Zinedine Zidane stond dat gegeven volledig los van Bale's basisplek. "De blessure van Hazard kwam ons niet goed uit, maar dat veranderde niets aan de plannen die we met Gareth hadden", verzekerde hij na de 1-3 zege op Celta de Vigo, geciteerd door Marca.

De perspectieven van Bale zijn dan ook radicaal veranderd: de linkspoot werd eind juli nog niet geselecteerd voor het toernooi om de Audi Cup in München, uit onvrede over zijn mislukte transfer naar Jiangsu Suning, maar is inmiddels in genade aangenomen. "Se queda, hij zal blijven", aldus Zidane. "Gareth mag bewijzen dat hij het verdient om dit shirt te dragen."

De Koninklijke speelt nog twee wedstrijden, voordat de eerste interlandperiode van het seizoen zich aandient: eerst komt Real Valladolid naar het Estadio Santiago Bernabeu, daarna reizen Zidane en de zijnen af naar Villarreal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws