Griekse goudhaantjes bezorgen Willem II overwinning in kletsnat Sittard

18-08-2019 14:07
87

Een vermakelijk potje tussen Fortuna Sittard en Willem II op een kletsnat veld in Zuid-Limburg is zondagmiddag geëindigd in een 3-2 overwinning voor de gasten. Willem II knokte zich na een snelle achterstand knap terug.

Fortuna, dat één punt pakte in de eerste twee competitierondes, begon uitstekend voor eigen publiek. Zomeraanwinst Vitalie Damashkan stiftte na ruim een kwartier spelen knap raak. Even later miste de spits uit Moldavië een goede kans op de 2-0.

Nog voor de pauze knokte Willem II zich knap terug dankzij twee Griekse aanvallers. Marios Vrousai kopte raak uit een voorzet van rechtsback Fernando Lewis en daarna krikte Vangelis Pavlidis zijn seizoenstotaal op naar vier goals. Eerst scoorde de spits vanaf de penaltystip en op slag van rust kopte hij raak uit een hoekschop.

Na de pauze moést Fortuna komen en dat deed de ploeg van trainer Sjors Ultee dan ook. Damashkan tekende snel voor de 2-3 en in het restant van de tweede helft werd Willem II regelmatig compleet teruggedrongen op eigen helft. Doelman Timon Wellenreuther redde zijn ploeg met een paar goede saves. Het lukte Fortuna niet meer om een punt uit het vuur te slepen.

Willem II heeft nu twee uitduels gewonnen en staat na drie speelrondes op zes punten. Fortuna blijft op één punt steken.