LIVE-discussie: Clasie krijgt basisplaats bij AZ, Doan haakt in extremis af

LIVE-discussie: Clasie krijgt basisplaats bij AZ, Doan haakt in extremis af

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 15:59zo 18-08-2019 om 15:59

Laatste update: zondag 18 augustus 2019 om 16:44zo 18-08-2019 om 16:44

Voor de tweede en laatste keer speelt AZ een thuiswedstrijd in het Cars Jeans Stadion, gisteren nog het decor van ADO-Sparta (1-2). Ditmaal is FC Groningen de tegenstander van de Alkmaarse ploeg, die de foutloze status graag wil behouden.

In vergelijking met het Europa League-duel tegen Mariupol van afgelopen donderdag (4-0) start AZ met twee andere namen. Achterin staat Pantelis Hatzidiakos op de plek van de ervaren Ron Vlaar, die naar alle waarschijnlijkheid rust krijgt. Op het middenveld is er geen plaats voor Stijn Wuytens, maar is het Jordy Clasie die het rappe aanvalstrio van de Alkmaarders van munitie moet voorzien.

De noorderlingen zullen in Den Haag aantreden met een ietwat aangepaste defensie. Door de rode kaart van Mike te Wierik tegen FC Twente wordt Amir Absalem centrumverdediger en zal Bart van Hintum zijn debuut maken als linksachter. Ramon-Pascal Lundqvist werd tegen de Tukkers ook van het veld gestuurd, maar zijn kaart werd geseponeerd. Hij is er dus gewoon bij in de Hofstad.

Ritsu Doan is op het laatste moment afgehaakt bij Groningen. De Japanse stilist heeft te veel last van hoofdpijn, zo bleek tijdens de warming-up. Sam Schreck vervangt Doan. 

De opstellingen

AZ: Bizot, Svensson, Hatzidiakos, Koopmeiners, Wijndal, Midtsjö, Clasie, Ouwejan, Stengs, Boadu en Idrissi.

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Absalem, Itakura, Van Hintum, Matusiwa, Lundqvist, Hrustic, Schreck, Gudmundsson en Sierhuis.

Poll

Wat gaat het worden?

(619 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws