Wat een wedstrijd: FC Twente en RKC delen de punten na bizarre slotfase

18-08-2019 16:26 Laatste update: 17:38
150

RKC Waalwijk leek heel lang op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, gleed in de slotfase hard uit, maar mag uiteindelijk alsnog een punt meenemen uit Enschede. Een krankzinnig duel met FC Twente eindigde in een 3-3 gelijkspel. Een paar minuten voor tijd stond het nog 1-2.

De beginfase in de Grolsch Veste was uiterst rommelig. Twente had de bal, maar kon niet voor opwinding zorgen en weigerde veel risico te nemen. Er viel weinig te beleven in Enschede, maar uit het niets kwam RKC verrassend op voorsprong. De manier waarop verdient alle aandacht. Twente werd op de helft van RKC van het kastje naar de muur gespeeld en Anass Tahiri rondde een schitterende aanval een aantal seconden later af: 0-1.

RKC mocht zich door het goede spel op de borst kloppen en kreeg zelfs kansen om Twente voor de rust nog meer pijn te doen. Saïd Bakari kreeg daar twee kansen voor. Twente liet voor het rustsignaal na om de stand gelijk te trekken.

Twente opende de tweede helft fel en agressief, maar bij RKC hielden ze zich met pijn en moeite staande. De dappere Waalwijkers zwichtten na iets meer dan zestig minuten spelen. Debutant Calvin Verdonk eiste een belangrijke rol op bij de gelijkmaker van Haris Vuckic, die doelman Kees Heemskerk van dichtbij passeerde.

Twente drukte door en dacht een paar minuten later op 2-1 te komen. Na inmenging van de VAR werd de treffer van Rafik Zekhnini echter afgekeurd vanwege buitenspel. RKC voetbalde nog steeds aardig mee en kreeg de Grolsch Veste tien minuten voor tijd stil toen Ingo van Weert zich langs een aantal Twente-verdedigers Wurmde en de 1-2 binnenkegelde.

RKC hoopte de overwinning, die verdiend zou zijn, over de streep te trekken, maar in de slotfase leek het helemaal mis te gaan voor Grim en co.. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde Vuckic met zijn tweede treffer voor chagrijn bij de Waalwijkers. Zekhnini zorgde een minuut later voor een vreugdeuitbarsting van jewelste door ook nog 3-2 te maken, maar wie dacht dat het daarbij zou blijven, kwam bedrogen uit.

Een minuut na de 3-2 stond het gewoon weer 3-3: ook Paul Quasten scoorde diep in blessuretijd. Vervolgens schoot Hans Mulder namens de bezoekers nog op de paal. Martin Pérez floot direct daarna voor het einde van de wedstrijd.