Atlético Madrid zegeviert tegen Getafe bij uitstekend debuut van João Félix

19-08-2019 00:12 Laatste update: 06:32
24

Atlético Madrid is het nieuwe Primera Division-seizoen begonnen met een overwinning op Getafe. Álvaro Morata kroonde zich in het Wanda Metropolitano tot matchwinner.

Goede start Atlético Madrid
Atlético, dat afgelopen zomer onder meer Antoine Griezmann, Diego Godin en Lucas Hernández kwijtraakte, sloeg bij de eerste de beste kans meteen toe tegen Getafe. Zomeraanwinst Kieran Trippier gaf perfect voor op Morata, die simpel binnenknikte. Na veertig minuten spelen moest Getafe na inmenging van de VAR verder zonder Jorge Molina, maar even later moest ook Atlético verder met tien toen Renan Lodi met twee keer geel op zak kon vertrekken.

Bij Getafe had men de handen vol aan João Félix. De jonge Portugees (19) zette op eigen helft een counter in, speelde het halve elftal van Getafe zoek en versierde een strafschop. Morata kon zijn tweede maken, maar miste vanaf elf meter. Uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Prima debuut voor De Jong
De Jong bekroonde zijn debuut zelfs bijna met een doelpunt, maar had niet het geluk dat ploeggenoot Sergio Reguilón wel had. Een kopbal van de spits werd op miraculeuze wijze gekeerd door Diego López, caramboleerde tegen de lat en belandde voor de linkervoet van Reguilón: 0-1. Espanyol maakte jacht op de gelijkmaker, maar Sevilla behield de controle en gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot. Nolito kwam na een inworp vrij voor López en schoot de 0-2 binnen.

Sheffield klopt Palace
Het gepromoveerde Sheffield United was op het eigen Bramall Lane met 1-0 te sterk voor een zwak Crystal Palace. John Lundstram kroonde zich kort na de pauze voor de enige en dus winnende treffer. Bijzonder: Lundstram heeft inmiddels op alle niveau's van het Engelse profvoetbal gescoord.

Palace wacht na twee competitierondes nog op het eerste doelpunt van dit seizoen. Vorige week bleef het tegen Everton bij 0-0. Patrick van Aanholt deed 90 minuten mee in Sheffield, Jaïro Riedewald behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Schreuder onderuit
De van Ajax overgekomen Alfred Schreuder beleefde zondagmiddag zijn Bundesliga-vuurdoop met TSG Hoffenheim. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt was de start dramatisch. Martin Hinteregger scoorde al na 35 seconden (!) uit een corner van Filip Kostic. Het lukte Hoffenheim in de resterende 90 minuten niet meer om de achterstand om te draaien.

Joshua Brenet zat bij de gasten op de bank. Hij kreeg geen speelminuten. Bas Dost, de nieuwe spits van Frankfurt, was nog niet van de partij.