Drie uit drie voor Feyenoord na zeer moeizaam optreden tegen FC Utrecht

Drie uit drie voor Feyenoord na zeer moeizaam optreden tegen FC Utrecht

18-08-2019 18:38 Laatste update: 18-08-2019 18:38
257

Feyenoord wacht na drie competitierondes nog altijd op de eerste zege van dit seizoen. Zondag bleef de Rotterdamse grootmacht voor eigen publiek op 1-1 steken tegen FC Utrecht. Met name in de eerste helft bakte Feyenoord er niets van. 

Bijna alles ging fout in 45 dramatische minuten van het elftal van trainer Jaap Stam. De vroege 0-1 van Utrecht was wat dat betreft exemplarisch: Sam Larsson leverde knullig in en spits Issah Abass rende kinderlijk eenvoudig langs onder meer Eric Botteghin. Met een lage schuiver passeerde de Utrecht-spits Kenneth Vermeer. Niet veel later was Abass dichtbij de 0-2. Willem Janssen kreeg ook een goede mogelijkheid. 

Stam greep tijdens de pauze in door Jan-Arie van der Heijden en Sam Larsson te wisselen en aanwinst Edgar Ié en Leroy Fer in het veld te brengen. Feyenoord kwam sterk uit de startblokken en al na een paar minuten knalde linksback Ridgeciano Haps de 1-1 mooi binnen. Ié maakte direct een aardige indruk. 

Een uitblinkende Vermeer bezorgde zijn team uiteindelijk een punt, want de goalie greep knap in bij pogingen van onder meer Abass, Leon Guwara en Patrick Joosten. Gyrano Kerk, tijdens de eerste twee wedstrijden de grote uitblinker aan Utrechtse zijde, had overigens een complete off-day in De Kuip. 

Na drie remises op rij staat Feyenoord nu op drie punten. Utrecht heeft 7 uit 3. Volgende week speelt Feyenoord thuis tegen AZ. Donderdag wacht eerst nog de Europa League-clash met Hapoel Beer Sheva. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie