Opnieuw teleurstelling voor Chelsea en Lampard: bliksemstart krijgt geen vervolg

Opnieuw teleurstelling voor Chelsea en Lampard: bliksemstart krijgt geen vervolg

18-08-2019 19:20
11

Voor kersvers Chelsea-manager Frank Lampard is zijn rentree op Stamford Bridge teleurstellend verlaten. The Blues denderden aanvankelijk over Leicester City heen, maar de landskampioen van 2016 vochten zich knap terug in de wedstrijd en namen een punt mee uit Londen.

Chelsea had al vroeg in het seizoen twee teleurstellingen moeten incasseren. Op bezoek bij Manchester United ging het met liefst 4-0 onderuit en de Super Cup-wedstrijd tegen Liverpool werd verloren na strafschoppen. De start tegen Leicester City was overrompelend. Pedro miste al na drie minuten op een haar na, maar oud-Vitessenaar Mason Mount strafte kort daarna geklungel van Wilfred Ndidi in de opbouw af: 1-0.

De regerend Europa League-winnaar bleef de bovenliggende partij en kwam binnen het half uur bijna op 2-0. N'Golo Kanté gleed de bal echter rakelings naast. Leicester City kwam in de loop van de eerste helft beter in zijn spel en trok die lijn na rust door: Ndidi maakte zijn fout goed, door uit een corner van James Maddison de 1-1 binnen te koppen. The Foxes gingen zelfs op zoek naar een winnende goal, maar Maddison en Jamie Vardy hadden het geluk niet aan hun zijde.

Chelsea treft voor de interlandbreak nog twee promovendi: Norwich City en Sheffield United. Ook Leicester City treft Sheffield United nog in de augustusmaand.