De Boer en Atlanta United houden stijgende lijn vast en melden zich weer aan kop

19-08-2019 07:26
17

Frank de Boer en zijn Atlanta United blijven in de winning mood. Vier dagen na het veroveren van de Campeones Cup boekte de regerend Major League Soccer-kampioen een overwinning op bezoek bij Portland Timbers.

Sterspeler Josef Martínez schreef tegen New York City FC al geschiedenis door in zijn tiende MLS-wedstrijd op rij te scoren en ging in Portland vrolijk verder met zijn indrukwekkende reeks. De Venezolaan ontsnapte 45 seconden na rust aan de buitenspelval, nam een splijtende pass van Julian Gressel in ontvangst en schoot de bal beheerst in de bovenhoek. Het betekende de 0-2 voor Atlanta United: voor rust had Leandro González Pírez uit een corner al de openingstreffer binnen gefrommeld.

Die 0-2 stand bleef ook na het laatste fluitsignaal op de borden staan: De Boer en zijn team komen dus weer naast Philadelphia Union aan kop van de Eastern Conference te staan, hoewel Atlanta één wedstrijd minder gespeeld heeft. Nummer drie New York City FC staat overigens op vier punten achterstand – met nog twee wedstrijden tegoed op Atlanta en drie op Philadelphia – en kan dus nog langszij komen.

De Boer blijft komend weekend relatief dichtbij huis: Atlanta United neemt het in het naburige Florida op tegen Orlando City. Woensdagnacht Nederlandse tijd wordt in eigen huis de Amerikaanse bekerfinale tegen Minnesota United, de nummer twee van de Western Conference, afgewerkt.