'PSV heeft een lijstje met vier ervaren spelers en Lens staat daar op'

'PSV heeft een lijstje met vier ervaren spelers en Lens staat daar op'

19-08-2019 16:15
151

De naam van Jeremain Lens 'staat op een lijstje' in Eindhoven. NOS-commentator Jeroen Elshoff heeft dat afgelopen weekend opgevangen, vertelt hij in de wekelijkse voetbalpodcast van zijn werkgever. 

PSV staat op het punt Hirving Lozano voor tientallen miljoenen euro's te verkopen aan SSC Napoli. Een deel van die opbrengst wordt geïnvesteerd in twee offensieve spelers, is de verwachting. Het vizier is gericht op Ritsu Doan en daarnaast moet ook een ervaren speler naar het Philips Stadion komen, heeft Elshoff begrepen. 

"Eerst hoorde je al de naam van Franck Ribéry. Daarna ging ik nadenken en ben ik een beetje gaan bellen. Toen kwam de naam van Jeremain Lens naar voren", vertelt de commentator.

"PSV heeft, naar ik begrijp, een lijstje met vier ervaren spelers die ze zouden kunnen aantrekken. (...) Ze willen iemand die ervaring heeft. Dertig plus. Ik heb het aan Mark van Bommel gevraagd en hij moest een beetje lachen. Hij zei: Lens staat in ieder geval niet bovenaan dat lijstje."

De inmiddels 31-jarige Lens speelde tussen 2010 en 2013 voor PSV. Via onder meer Dinamo Kiev, Sunderland en Fenerbahçe belandde hij bij Besiktas. Daar heeft de aanvaller nog een contract tot medio 2022. Afgelopen seizoen was Lens goed voor welgeteld één doelpunt in 28 competitieduels in de Turkse Süper Lig.