Transfernieuws uit Feyenoord en Hannover: Hansson laat De Kuip achter zich

Transfernieuws uit Feyenoord en Hannover: Hansson laat De Kuip achter zich

19-08-2019 18:06 Laatste update: 18:24
69

Emil Hansson is definitief vertrokken bij Feyenoord. De Noors-Zweedse buitenspeler is maandag gepresenteerd door Tweede Bundesliga-club Hannover 96.

Hansson heeft zich tot medio 2022 aan Hannover verbonden, maakt de club bekend via de eigen website. De deal komt niet helemaal uit de lucht vallen: BILD had de vleugelaanvaller begin augustus al in Hannover 'betrapt'. Hansson had nog een doorlopend contract, maar noch Hannover noch Feyenoord doet medelingen over een transfersom.

Hoofdtrainer Mirko Slomka betitelt zijn nieuwste aanwinst als 'het ontbrekende puzzelstukje' in zijn elftal. "Emil is nog jong, maar brengt toch 'notwendige Coolness' met zich mee. Hij kan zowel kansen creëren als kansen ijskoud afronden."

De geboren Noor met Zweedse wortels meldde zich in 2015 in de jeugdopleiding van Feyenoord, dat hem overnam van SK Brann. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan RKC Waalwijk, dat mede dankzij vele goals en assists van Hansson naar de Eredivisie promoveerde. Een doorbraak in De Kuip zat er echter niet in.