Jong Ajax geeft het uit handen tegen NEC, Excelsior wint opnieuw

19-08-2019 21:54 Laatste update: 22:02
101

Jong Ajax leek de eerste competitiezege binnen te hebben, maar in de slotfase ging het mis voor de Amsterdammers. Een nederlaag bij TOP Oss werd opgevolgd door een 3-3 remise tegen NEC, dat in de slotfase doordrukte. Excelsior wint bij Jong AZ en is nog foutloos.

Jong Ajax - NEC 3-3
Jong Ajax, waar Kik Pierie samen met onder meer Lassina Traoré, Ryan Gravenberch en Danilo Pereira, in de basis mocht beginnen van trainer Mitchell van der Gaag, kwam via Traoré al razendsnel op voorsprong. De Burkinese aanvaller was al na zes minuten trefzeker, maar een kwartier later stond het door Sven Braken alweer gelijk op De Toekomst.

Jong Ajax speelde in de eerste helft niet sterk. De jonge Amsterdammers hadden de bal, maar waren vooral slordig. NEC loerde op de foutjes en sloeg na 38 minuten opnieuw toe toen Anthony Musaba Dominik Kotarski passeerde: 1-2.

Pas na rust begon het beter te draaien bij Jong Ajax, dat na 54 minuten op gelijke hoogte kwam door Victor Jensen. Tien minuten later schoot Gravenberch uit een corner de 3-2 binnen. Door een grote fout van Kotarski kreeg NEC een levensgrote kans op de 3-3. In de blessuretijd miste Victor Jensen nog een strafschop en was Musaba even later dicht bij de 3-3. Jong Ajax leek het over de streep te trekken, maar in de laatste minuut scoorde Josef Kvida uit een corner: 3-3.

Jong AZ - Excelsior 1-2
Excelsior worstelde lang met Jong AZ, maar neemt toch drie punten mee uit Alkmaar. Via Thomas Verhaar kwam de degradant na een half uur spelen op 0-1. Vlak na de rust leek de wedstrijd gespeeld toen Jeffry Fortes 0-2 maakte, maar Jong AZ maakte er in de slotfase toch weer een wedstrijd van.

Albert Gudmundsson mocht twintig minuten voor tijd aanleggen voor een strafschop, waardoor het 1-2 werd. In de slotfase was het bij vlagen billenknijpen voor Excelsior, dat zelf nog kansen om de definitieve nekslag uit te delen liet liggen. Ferdy Druijf was voor Jong AZ nog een keer dichtbij op de 2-2. Excelsior overleefde in de blessuretijd.