'Ajax begint met Ziyech en twee wijzigingen in defensie aan cruciale opdracht'

'Ajax begint met Ziyech en twee wijzigingen in defensie aan cruciale opdracht'

20-08-2019 07:32
153

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest in het uitduel met APOEL Nicosia opnieuw voor zijn 'Europese opstelling', verwacht het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat Dusan Tadic in de spits staat, in zijn rug gesteund door Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres.

Ziyech viel zaterdag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo nog uit met enkelklachten, maar de Marokkaanse spelmaker is op tijd hersteld voor het belangrijke treffen op Cyprus in de play-offs van de Champions League. Ten opzichte van het duel met de Limburgers verdwijnen niet alleen de geblesseerde Quincy Promes, maar ook Sergiño Dest en Perr Schuurs uit de basis. Zij worden afgelost door Noussair Mazraoui en Joël Veltman. Op het middenveld behoudt de Roemeen Razvan Marin zijn plek, naast Daley Blind.

Bij APOEL lijkt voormalig NAC Breda-middenvelder Uros Matic aan de aftrap te staan. De ploeg van coach Thomas Doll kent verder weinig bekende namen.

Het heenduel tussen APOEL Nicosia en Ajax begint dinsdag om 21.00 uur. Volgende week woensdag is de return in de Johan Cruijff Arena. Bij winst plaatst Ajax zich voor de groepsfase van de Champions League, bij verlies wacht het hoofdtoernooi van de Europa League.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Marin, Van de Beek, Blind; Ziyech, Tadic, Neres.