Maduro: Hij was veel belangrijker voor Ajax dan veel mensen denken

Maduro: "Hij was veel belangrijker voor Ajax dan veel mensen denken"

21-08-2019 14:48
98

Het gemis van Lasse Schöne is duidelijk merkbaar bij Ajax. Dat vindt Hedwiges Maduro. De rol die de naar Genoa vertrokken controleur had in Amsterdam wordt onderschat, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Dinsdagavond was tegen APOEL (0-0) goed merkbaar dat Ajax een type als Schöne mist, vindt Maduro. "Hij was veel belangrijker voor Ajax dan veel mensen denken. Misschien had Ajax hem wel moeten behouden, al snap ik wel dat ze hem die transfer naar Genoa gunden."

"Marin heeft het nog lastig op zijn plek, maar misschien is het ook wel een idee om Tadic op tien te zetten achter Huntelaar en Van de Beek naast Blind op het middenveld te zetten. Ten Hag zal daar ook wel over nadenken, maar hij heeft heel veel opties met deze selectie. Hij zal alleen ook zo snel mogelijk vastigheid willen hebben, dat blijft altijd een lastige afweging voor trainers."

Ajax oogde erg onwennig op Cyprus, vond de analist. "Ten Hag is nog zoekende naar zijn ideale basis, maar veel spelers zijn ook nog duidelijk op zoek naar hun vorm. Dat is ook niet gek, want spelers als Tagliafico, Neres, Mazraoui en Ziyech zijn eigenlijk de hele zomer doorgegaan na een mooi, maar lang en zwaar seizoen."