Maduro waarschuwt PSV: 'Niveau-RKC? Vergeet het maar, echt niet!'

Maduro waarschuwt PSV: 'Niveau-RKC? Vergeet het maar, echt niet!'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 07:58do 22-08-2019 om 07:58

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 09:21do 22-08-2019 om 09:21

PSV moet absoluut niet te lichtzinnig denken over het Europa League-duel met Apollon Limassol, stelt Hedwiges Maduro. De FOX Sports-analist sloot zijn voetbalcarrière af bij het Cypriotische Omonia Nicosia en weet waartoe de competitiegenoot uit Limassol in staat is.

Apollon was de afgelopen jaren een vaste gast in de Europa League. "Ik hoorde iemand zeggen dat Apollon van het niveau RKC Waalwijk is. Nou, vergeet het maar, echt niet", waarschuwt Maduro in gesprek met VTBL. "Het klopt wel dat de competitie op Cyprus niet zoveel voorstelt. Maar de top 5 van het eiland eindigt bij ons makkelijk in het linkerrijtje van de Eredivisie."

PSV is bovendien nog op zoek naar zijn topvorm tijdens de eerste weken van het seizoen. "Ze zijn al gewaarschuwd door de vertoning tegen Haugesund", blikt Maduro terug op de moeizame 0-0 in Eindhoven, die genoeg was om de laatste Europa League-voorronde te halen. De Eindhovenaren zijn favoriet in het tweeluik en zijn het 'aan hun stand verplicht' om de poulefase te halen, weet de gewezen Oranje-international. "Maar het wordt zeker geen makkie."

PSV opent de dubbele confrontatie donderdagavond in het eigen Philips Stadion. De aftrap is om 20.30 uur. Op donderdag 29 augustus wordt vanaf 19.00 uur de return op Cyprus afgewerkt.

Poll

Gaat PSV de poulefase van de Europa League halen?

(1243 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws