'FC Twente dichterbij deal met Barça: Busquets verkiest Enschede boven Utrecht'

'FC Twente dichterbij deal met Barça: Busquets verkiest Enschede boven Utrecht'

22-08-2019 08:17
79

FC Twente lijkt de beste papieren te hebben voor Oriol Busquets. De Tukkers zijn voornemens om de twintigjarige verdedigende middenvelder – geen familie van Sergio – te huren van FC Barcelona B, meldt TC/Tubantia donderdagochtend.

Busquets heeft een doorlopend contract in Catalonië, maar mag dit seizoen elders ervaring opdoen. Diario Sport noemde woensdagavond de namen van FC Twente en FC Utrecht. TC/Tubantia weet dat Busquets ook belangstelling vanuit Italië geniet, maar de jeugdinternational van Spanje lijkt een voorkeur voor FC Twente te hebben.

Volgens het plaatselijke medium heeft hij intern al laten weten dat hij het liefst naar de Grolsch Veste wil, waar hij landgenoten Julio Pleguezuelo, Javier Espinosa en Aitor Cantalapiedra kan treffen. Ook trainer Gonzalo García beschikt over de Spaanse nationaliteit.

De regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen zit niet al te ruim in de controlerende middenvelders. Routinier Wout Brama is nog herstellende van een achillespeesblessure, waardoor de jonge Godfried Roemeratoe in de basis stond tegen PSV, FC Groningen en RKC Waalwijk.