VVV-Venlo stunt: 31-jarige middenvelder met veel Premier League-ervaring tekent

VVV-Venlo stunt: 31-jarige middenvelder met veel Premier League-ervaring tekent

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 12:32do 22-08-2019 om 12:32

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 14:24do 22-08-2019 om 14:24

Lee Cattermole maakt het seizoen af bij VVV-Venlo. De 31-jarige middenvelder was clubloos na zijn vertrek bij Sunderland en gaat nu dus aan de slag in de Eredivisie.

VVV-Venlo en Cattermole hebben een akkoord bereikt over een eenjarig contract. Vorige week meldde de Engelsman zich, tot verbazing van veel voetbalfans, al op het trainingsveld van de Venlonaren. De eredivisionist was al snel overtuigd en kwam tot overeenstemming met Cattermole, die bekend staat om zijn harde speelstijl. De middenvelder heeft namens Middlesbrough, Wigan Athletic en Sunderland al bijna 300 Premier League-duels achter zijn naam staan.

"De club kwam op het juiste moment", reageert Cattermole op de website van VVV. "Voor mij biedt het een nieuwe kans. Ik ben dan ook heel blij dat ik na zoveel seizoenen in Engeland nu in Nederland bij een mooie Eredivisieclub als VVV aan de slag mag. Met mijn ervaring kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jonge ploeg. Ik wil samen met VVV vooruit."

Technisch directeur Stan Valckx is verheugd: "Met Lee haal je een speler in huis die lang op het hoogste niveau in Engeland heeft gespeeld. Naast zijn voetballende kwaliteiten, zijn werklust en zijn loopvermogen, brengt hij als bagage een hele hoop voetbalervaring en kennis van het de voetbalwereld met zich mee. Daar kunnen op hun beurt met name onze jonge spelers weer wat van leren."

"Je zag het al meteen op de trainingen: Lee coacht veel en zet de organisatie op het middenveld goed neer. Hij is met zijn 31 jaar een absolute versterking voor onze selectie", aldus een overtuigde Valckx.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws