PSV bevestigt komst van 'type dat we nog niet hadden': Mitroglou naar Eindhoven

PSV bevestigt komst van 'type dat we nog niet hadden': Mitroglou naar Eindhoven

22-08-2019 15:01 Laatste update: 15:12
152

Het is nu écht officieel: Kostas Mitroglou is speler van PSV. De Eindhovenaren bevestigen de komst van de Griekse spits donderdagmiddag via de officiële kanalen. Mitroglou wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

De komst van Mitroglou werd woensdag al aangekondigd. De ervaren spits komt over van Galatasaray, dat een huursom van 1,25 miljoen euro ontvangt uit Eindhoven. Het afgelopen seizoen wist hij op huurbasis in Turkije niet te overtuigen: in negen duels scoorde Mitroglou twee keer. Hij staat nog onder contract bij Olympique Marseille.

"Mitroglou brengt kwaliteiten mee die we nog niet voorhanden hadden. Hij kan voor variatie in het aanvalsspel zorgen en daarnaast is het een ervaren speler. Een goede aanvulling voor onze overwegend jonge spelersgroep", reageert technisch manager John de Jong op de PSV-site.

Ook Mark van Bommel heet Mitroglou welkom. "Door de flinke blessures van Sam Lammers en Gastón Pereiro en het op handen zijnde vertrek van Lozano, was het nodig om onze aanval te versterken", verklaart de trainer. "We hebben met Mitroglou bewust gekozen voor een type dat we nog niet hadden, dat biedt extra opties. Daarnaast brengt hij routine met zich mee. Konstantinos loopt al jaren mee en weet wat er nodig is om op dit niveau te presteren."

Bij PSV is Mitroglou de opvolger van Luuk de Jong, die deze zomer naar Sevilla vertrok. Donyell Malen vulde de vacature in de eerste weken van het seizoen in. Zijn goede spel leverde hem een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal op, maar PSV kiest ervoor de gelederen te versterken met een targetman. Mitroglou is 1.88 meter lang.

Woensdagavond kwam de oud-speler van onder meer Olympiakos, Benfica en Fulham aan in Eindhoven. "Ik weet inmiddels hoe het werkt. Mijn carrière is een avontuur en deze keuze voor PSV is een mooie stap. Ik kijk er naar uit om in Nederland om de prijzen te spelen en de ploeg te helpen zich te kwalificeren voor de Europa League."

Mitroglou groeide op in Duitsland, op een steenworp afstand van de Duits-Nederlandse grens bij Venlo.