LIVE: Feyenoord en PSV doen uitstekende zaken, AZ wacht zware opdracht (gesloten)

LIVE: Feyenoord en PSV doen uitstekende zaken, AZ wacht zware opdracht (gesloten)

22-08-2019 17:00 Laatste update: 22:29
305

Feyenoord, PSV en AZ spelen donderdagavond de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League. Voor deze ploegen rest nog één horde op weg naar de groepsfase van de Europa League. VoetbalPrimeur houdt je hier live op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Nederlandse ploegen.

Feyenoord - Hapoël Beer Sheva (19.30 uur)
De Nederlandse Europa League-avond gaat van start met Feyenoord. De Rotterdammers rekenden in de vorige ronde af met Dinamo Tbilisi. Na een overtuigende 4-0 thuis kwam de volgende ronde in de uitwedstrijd (1-1) niet meer in gevaar. In de eerste weken van het seizoen is al wel gebleken dat de selectie van Jaap Stam nog verre van topfit is. Het aanstaande vrije voetbalweekend komt de Rotterdammers dan ook goed uit. 

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Ié, Haps; Tapia, Fer, Kökcü; Berghuis, Narsingh, Larsson.

PSV - Apollon Limassol (20.30 uur)
Het PSV van Mark van Bommel slaagde er in de vorige ronde niet in indruk te maken tegen het Noorse FK Haugesund. Een goedkoop gegeven strafschop in de uitwedstrijd gaf over twee duels (0-1 en 0-0) uiteindelijk de doorslag. De Eindhovenaren kunnen tegen het Cypriotische Apollon Limassol volle bak gegeven, aangezien de formatie van Van Bommel dit weekend niet in actie hoeft te komen. Bij PSV is Michal Sadilek geschorst en ontbreekt Bruma wegens een blessure.

Opstelling PSV Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli; Rosario, Bergwijn, Gutiérrez, Ihattaren, Malen en Gakpo.

AZ - Antwerp FC (20.30 uur)
Van de drie Nederlandse ploegen maakte AZ in de derde voorronde van de Europa League misschien wel de meeste indruk. De Alkmaarders wisten na het Zweedse Häcken ook het Oekraïense FC Mariupol (4-0 thuis) aan de zegekar te binden. AZ heeft aanvallend veel kwaliteit en kreeg In de vier wedstrijden in de voorrondes nog geen goal tegen. De ploeg van Arne Slot ziet de wedstrijd dan ook met vertrouwen tegemoet: het Belgische FC Antwerp is de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League. Omdat het stadion van AZ nog altijd niet speelklaar is, wordt de wedstrijd in de Grolsch Veste van FC Twente afgewerkt.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midtsjö, Koopmeiners, Ouwejan; Stengs, Boadu, Idrissi.