PSV ontbrandt na moeizame eerste helft en kan Europa League-groepsfase ruiken

22-08-2019 22:21
184

PSV is hard op weg naar de groepsfase van de Europa League, na een ruime zege op Apollon Limassol. De Eindhovenaren konden één helft lang totaal geen vuist maken, maar ontketenden tijdens het eerste kwartier na rust en zetten de Cyprioten in no time op een forse achterstand.

De eerste helft verliep zonder hoogtepunten: PSV wist zich geen raad met het goed georganiseerde Apollon, dat zelfs nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Giannis Gianniotas beproefde zijn geluk van afstand, maar Jeroen Zoet pareerde het getoucheerde schot. Tijdens de rust wisselden Mohammed Ihattaren en Steven Bergwijn van plek. Deze omzetting sorteerde direct effect: Donyell Malen vond Ihattaren na een flitsende counter en de 1-0 was een feit.

Het bleek de aanzet tot een sensationeel eerste kwartier na rust, waarin PSV uitliep naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Cody Gakpo trok vanaf links naar binnen en krulde de bal op fabelachtige wijze in de verre hoek, buiten het bereik van doelman Joël Mall. Denzel Dumfries zorgde na een misverstand in de defensie van APOEL voor nóg meer feestvreugde in het Philips Stadion.

PSV zakte weer iets in, maar was in de slotfase nog dichtbij een vierde treffer: Malen dook vrij op bij de eerste paal, maar liet zijn opgelegde kans liggen. Het gezang van de PSV-fans was er echter niet minder om. PSV hoeft dit weekend niet in actie te komen en kan zich in alle rust voorbereiden op de returnwedstrijd op Cyprus van donderdag 29 augustus.