Ronaldo spreekt zich uit over verkrachtingszaak: 'Mijn slechtste jaar ooit'

Ronaldo spreekt zich uit over verkrachtingszaak: 'Mijn slechtste jaar ooit'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 23:57do 22-08-2019 om 23:57

Cristiano Ronaldo denkt niet met veel genoegen terug aan het jaar 2018. De 34-jarige superster uit Madeira spreekt anno 2019 van zijn 'slechtste jaar ooit'.

Ronaldo won met Real Madrid de Champions League, scoorde vier keer op het WK in Rusland en maakte een toptransfer naar Juventus, maar zijn sportieve prestaties werden overschaduwd door randzaken. De Amerikaanse Kathryn Mayorga beweerde verkracht te zijn door Ronaldo: de zaak leidde wereldwijd tot veel publiciteit en Ronaldo voelde zich schuldig ten opzichte van zijn familie. "Ik heb een grote familie, een vrouw en een zoon die oud genoeg is om het te begrijpen", vertelt hij aan het Portugese TVI. "Het was een zwaar jaar, misschien wel mijn slechtste ooit."

De aanklager in Las Vegas, waar de vermeende verkrachting plaats zou hebben gevonden, pleitte Ronaldo onlangs vrij. Opluchting overheerst bij de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar, die altijd heeft volgehouden onschuldig te zijn. "Godzijdank is nu bewezen wat mijn familie en vrienden allang wisten. Het is opnieuw bewezen dat ik niets gedaan heb. En dat maakt me trots."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws