Antwerp-fans dringen Grolsch Veste binnen: 'Heb me verstopt in de catacomben'

Antwerp-fans dringen Grolsch Veste binnen: 'Heb me verstopt in de catacomben'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 08:36vr 23-08-2019 om 08:36

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 08:41vr 23-08-2019 om 08:41

Antwerp FC-fans waren donderdag uit veiligheidsoverwegingen niet welkom bij het duel met AZ in de play-offs van de Europa League (1-1). Toch slaagden meerdere Belgen erin De Grolsch Veste in Enschede binnen te dringen, weet Het Nieuwsblad.

'De hele dag probeerden ook gewone fans langs allerlei om- en binnenwegen toch in het stadion te geraken. Langs hobbelige zandwegen naast de spoorweg, via de trein vanuit naburige dorpjes... Maar ook gewoon met veel Antwerpse branie en durf... door de hoofdingang', zo schrijft de Belgische krant.

Geen controle
Een van hen was de 48-jarige Joeri. Hij kwam op eigen houtje naar Enschede. De Antwerp-supporter verstopte zich uren voor de aftrap al in het Twente-stadion. "Ik ben gewoon binnengewandeld, zonder dat er mij iemand tegenhield. Er was gewoon niemand", aldus Joeri. "Ik heb me verstopt in de catacomben van het stadion, tot ik rond 18.00 uur volk hoorde binnenkomen. Toen heb ik mij gewoon onder het volk gemengd. En nog een truc: gewoon Frans beginnen praten als er iemand iets vraagt, dan laten ze je sneller met rust in Nederland."

Gratis eten en drinken
De Antwerp-fan ging zelfs nog een stapje verder. "Ik ben zelfs in het stadionrestaurant binnengestapt. Je had geen controlebandje nodig, je kon er gewoon aan een tafel ging zitten, iets drinken of mee aanschuiven bij het gratis buffet. Ik heb lekker gegeten, alleen die gehaktballetjes waren wat minder."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws