Update: 'Super Cup-duel in Amsterdam wordt 'onder strikte voorwaarden' gespeeld'

Update: 'Super Cup-duel in Amsterdam wordt 'onder strikte voorwaarden' gespeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 27 augustus 2019 om 09:40di 27-08-2019 om 09:40

De Super Cup-wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord Onder 19 gaat volgende week mogelijk niet door. De laatste mini-Klassieker werd in mei van dit jaar gestaakt wegens ongeregeldheden. Rond de wedstrijd van volgende week zijn nog volop vraagtekens, schrijft RTV Rijnmond.

Volgens het medium is nog niet bekend of bij de wedstrijd, die staat gepland voor 31 augustus, publiek aanwezig mag zijn. Mocht dat wél het geval zijn, kan dat problemen opleveren: Feyenoord ziet het eigenlijk niet zitten om de wedstrijd op sportpark De Toekomst af te werken mét publiek.

De KNVB, verantwoordelijk voor de organisatie rond de wedstrijd tussen de kampioen en de bekerwinnaar, heeft aan RTV Rijnmond laten weten dat de wedstrijd op het jeugdcomplex van Ajax wordt afgewerkt. Of het duel toegankelijk is voor publiek, is echter nog niet duidelijk. 

Gestaakt
De kampioenswedstrijd tussen Ajax en Feyenoord Onder 19 werd eerder dit jaar gestaakt. Na een grote kans voor Feyenoord dachten meerdere ouders dat de bal in het netje lag, waarop ze juichten. Dit was het teken voor Ajax-fans om richting de tribune met de Rotterdamse ouders te gaan en die agressief te benaderen. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt. 

Feyenoord is na het incident uitermate voorzichtig en overweegt vanaf dit seizoen wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax Onder 19 voortaan in De Kuip te laten spelen.

Update 27/8 09.40: RTV Rijnmond meldt dinsdag dat het Super Cup-duel tussen Ajax en Feyenoord doorgaat - maar wel 'onder strikte voorwaarden'. Zo wordt onder meer het aantal bezoekers beperkt en kan sportcomplex De Toekomst alleen betreden worden met een geregistreerde toegangskaart. 'Spelers en staf van beide clubs kunnen per persoon vijf kaarten krijgen. Het gaat dan om familieleden en vrienden.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws