PEC sluit verloren zoon in de armen: 'Ontzettende drive en wil om te winnen'

PEC sluit verloren zoon in de armen: 'Ontzettende drive en wil om te winnen'

23-08-2019 16:35 Laatste update: 16:51
64

Mustafa Saymak keert definitief terug op het oude nest. De 26-jarige middenvelder tekende vrijdag een contract voor drie seizoenen bij PEC Zwolle, de club die hij eerder diende tussen 2011 en 2018.

De Stentor meldde woensdag al dat het contract van Saymak bij Rizespor was ontbonden. "Mijn avontuur in Turkije is niet helemaal geworden wat ik gehoopt had en daarom voelt het des te beter in Zwolle terug te keren", reageert hij op de clubsite van PEC. "Hier ken ik de club, de medewerkers, de supporters en weet ik dat ik het beste uit mezelf kan halen en van waarde kan zijn." 

"Het afgelopen jaar heb ik nagenoeg alle wedstrijden van PEC Zwolle vanuit Turkije, soms op hele slechts streams, gevolgd", aldus Saymak. "Nu ben ik ontzettend blij weer onderdeel van deze mooie club te zijn." Het afgelopen seizoen kwam hij tot vijftien optredens in de Süper Lig.

"Met Mustafa weten we precies wat we in huis halen. Een dynamische middenvelder, met een ontzettende drive en wil om te winnen", reageert technisch manager Mike Willems van de Zwollenaren. "Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft Mustafa al veel wedstrijden achter zijn naam staan. Door zijn komst neemt de concurrentie binnen onze selectie verder toe en daar wordt iedereen beter van."

In zijn eerste periode bij de Blauwvingers speelde Saymak 150 competitieduels.