Stans (29) tekent voor twee jaar in Keuken Kampioen Divisie: Leider in het veld

Stans (29) tekent voor twee jaar in Keuken Kampioen Divisie: "Leider in het veld"

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 18:55vr 23-08-2019 om 18:55

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 20:24vr 23-08-2019 om 20:24

Helmond Sport gaat met Jeff Stans aan de haal. De ervaren middenvelder (29) tekent voor twee seizoenen bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Stans moet nog wel medisch gekeurd worden. 

"Jeff is een ervaren speler, een leider in het veld. Noodzakelijke kwaliteiten die we moesten toevoegen aan de selectie", vertelt algemeen directeur Leon Vlemmings op de clubsite van Helmond. "We zijn blij dat we na Guus Joppen en Ferry de Regt met Jeff nog meer ervaring binnen hebben gehaald."

Stans was transfervrij na zijn vertrek bij Go Ahead Eagles. Helmond had behoefte aan een middenvelder, legt Vlemmings uit. "Door de ontbinding van het contract van Wesdorp (Koen, red.) én kijkend naar de ontwikkeling van het elftal was er naast een aanvaller en een keeper ook een middenvelder prioriteit geworden. Binnen ons budget dienen we daarin keuzes te maken. De realiteit is dat de spitsen die wij willen voor ons niet betaalbaar zijn of voor andere clubs kiezen."

Helmond maakt bekend dat Stans zich ook bezig gaat houden met een loopbaan na het voetbal. "Een onderdeel van de arbeidsovereenkomst is dat wij Jeff gaan begeleiden en voorbereiden op zijn maatschappelijke carrière na het voetbal middels een Heel Helmond Sport 'Traineeship Coach Betaald Voetbal'", vertelt Vlemmings. 

Stans heeft twee seizoenen Go Ahead Eagles achter de rug. Daarvoor was de middenvelder actief voor NAC Breda, Excelsior en RKC Waalwijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws