Update: Van der Luer en Roda JC per direct uit elkaar na arbitragezaak

Update: Van der Luer en Roda JC per direct uit elkaar na arbitragezaak

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2019 om 20:14wo 04-09-2019 om 20:14

Laatste update: woensdag 4 september 2019 om 20:24wo 04-09-2019 om 20:24

Omdat Eric van der Luer de afgelopen tijd thuis zat vanwege een conflict met de clubleiding van Roda JC, bestaat de kans dat er volgende week in Zeist een arbitragezaak volgt. Dat meldt de Limburger vrijdagavond. Mogelijk buigt de KNVB zich over de situatie.

Van der Luer (54) is ontevreden na enkele gesprekken met Mauricio García de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van Roda, volgens eerdere berichtgeving. De clubicoon van Roda zou dit seizoen weer aan de slag gaan in de jeugdopleiding, maar vindt dat hij te weinig betaald krijgt voor zijn werkzaamheden. Na enkele gesprekken met De la Vega zit Van der Luer thuis.

Als Roda en Van der Luer er komende week niet uitkomen, volgt een arbitragezaak bij de KNVB, schrijft de Limburger. Die zitting was volgens de regionale krant al aangevraagd, maar daar kan een streep door worden gezet wanneer beide partijen elkaar alsnog weten te vinden.

'Het conflict draait om het arbeidscontract van Van der Luer. De oud-prof, die vorig seizoen nog een tijdje interim-coach was, zou weer aan de slag gaan bij de jeugdafdeling. Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van Roda, zou hem echter een nieuw contract hebben aangeboden met een clausule voor 'goed gedrag'', schrijft de Limburger. 'In de weken daarna kwamen de twee niet tot een oplossing, reden om een arbitragezaak aan te spannen bij de KNVB.'

Update 24/8 13.22 uur: De arbitragezaak tussen Van der Luer en Roda gaat er komen. Volgens Voetbal International staan de clubicoon en De la Vega maandagavond tegenover elkaar in Zeist. 'Een spoedarbitragezaak moet maandag uitsluitsel geven. García de la Vega zou volgens insiders inmiddels zijn buik helemaal vol hebben van de situatie en, in gezelschap van de clubadvocate van Roda JC, ook afreizen naar Zeist', schrijft VI. 

Update 04/9 20.14 uur: Roda JC en Eric van der Luer zijn tot een overeenkomst gekomen. De jeugdtrainer gaat geen werkzaamheden meer verrichten voor de club, maar over de inhoud van de regeling wordt door de club en Van der Luer niet gesproken. Roda en Van der Luer kwamen er tijdens de arbitragezaak aanvankelijk onderling niet uit, maar hebben nu toch overeenstemming bereikt, zo meldt De Limburger.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws