NAC en De Graafschap blijven over in Keuken Kampioen Divisie-kopgroep

NAC en De Graafschap blijven over in Keuken Kampioen Divisie-kopgroep

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 21:51vr 23-08-2019 om 21:51

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 21:59vr 23-08-2019 om 21:59

Het aantal koplopers in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond gehalveerd van vier naar twee. NAC Breda en De Graafschap behielden hun maximale score en zagen mede-degradant Excelsior en FC Eindhoven lossen.

NAC had het in het eigen Rat Verlegh Stadion lastig met SC Cambuur, dat in de eerste én tweede helft zelfs op voorsprong leek te komen. Arbiter Kevin Blom keurde de 0-1 van Robert Mühren – vorig seizoen nog actief in Breda – echter tot twee keer toe af. Ivan Ilic zorgde voor feest in Breda door Sonny Stevens te passeren met het hoofd. Cambuur-trainer Henk de Jong kreeg nog rood wegens commentaar op de leiding en zag vanaf de tribunes hoe zijn ploeg niet meer langszij kwam.

De Graafschap won thuis met ruime cijfers van FC Volendam. De 1-0 van Stef Nijland bleef lange tijd op de borden staan: de gasten uit Volendam drongen aan, maar kregen in de slotfase het deksel op de neus. Ralf Seuntjens en Mo Hamdaoui tilden de stand naar 3-0.

Excelsior en FC Eindhoven waren aan het begin van de voetbalavond allebei foutloos, maar knoeiden in de derde speelronde voor het eerst. De Kralingers legden het in Velsen-Zuid af tegen Telstar, dankzij goals van Reda Kharchouch, Senne Lynen en verloren zoon Glynor Plet: 3-0. FC Eindhoven kon tegen FC Den Boschopelucht ademhalen na een gemiste strafschop van Danny Verbeek, die echter sportieve revanche nam: Stefan Velkov kopte op aangeven van de captain de 1-0. In minuut 94 kreeg FC Eindhoven zelf een strafschop: Branco van den Boomen bezorgde zijn ploeg – in twee instanties – alsnog een laat punt in het Brabantse onderonsje.

De overige uitslagen:
Go Ahead Eagles-Jong FC Utrecht 4-0
Roda JC-NEC 1-2
Helmond Sport-Almere City 1-1
TOP Oss-Jong AZ 1-2
FC Dordrecht-Jong Ajax 2-5

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws