Van de Looi: 'Wij hadden Dest deze maand nooit speelgerechtigd kunnen krijgen'

Van de Looi: 'Wij hadden Dest deze maand nooit speelgerechtigd kunnen krijgen'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 23:47vr 23-08-2019 om 23:47

Ajax-talent Sergino Dest is in Almere geboren, maar speelt zijn jeugdinterlands voor de Verenigde Staten, het land van zijn vader. De back ontwikkelt zich echter stormachtig en heeft zich in de kijker van Jong Oranje gespeeld.

Bondscoach Erwin van de Looi laat aan De Telegraaf weten dat Dest 'een geweldige ontwikkeling' doormaakt. Van de Looi heeft echter besloten om de achttienjarige back niet op te nemen in de voorselectie voor de komende interlandperiode, omdat dit te veel administratieve rompslomp op zou leveren. "Wij hadden hem voor deze interlandperiode nooit speelgerechtigd kunnen krijgen", aldus de oud-trainer van FC Groningen en Willem II.

Van de Looi sluit niet uit dat Dest in de toekomst wél tot zijn Jong Oranje-selectie zal behoren, maar geeft geen garanties af. "Ik kan helaas niet zeggen waar wij achter de schermen in dat opzicht allemaal mee bezig zijn." Of de voorkeur van Dest bij de Verenigde Staten of bij Jong Oranje ligt, zal nog moeten blijken.

De situatie doet denken aan die van Mohammed Ihattaren: de spelmaker van PSV is geselecteerd voor zowel de voorselectie van het A-elftal van Marokko als die van Jong Oranje. De zeventienjarige Utrechter wil echter nog geen definitieve keuze maken.

Poll

Zou Dest op termijn een aanwinst voor Oranje zijn?

(10876 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws