'Eerlijke' Van Bommel: 'Zodat hij achteraf niet kan zeggen: heb je niet verteld'

'Eerlijke' Van Bommel: 'Zodat hij achteraf niet kan zeggen: heb je niet verteld'

24-08-2019 10:20 Laatste update: 13:30
115

Mark van Bommel heeft Kostas Mitroglou voor zijn komst naar Eindhoven duidelijk gemaakt wat dit seizoen zijn rol is bij PSV. Donyell Malen is en blijft de eerste spits van de Eindhovenaren.

"Zo eerlijk moet je zijn in zo'n gesprek", zegt Van Bommel tegen het Algemeen Dagblad over zijn mededeling aan het adres van Mitroglou. De Griekse aanvalsleider gaat fungeren als 'extra optie en/of pinchhitter'. "Je moet ervoor zorgen dat een speler nooit achteraf kan zeggen: maar trainer, dit heb je nooit tegen me verteld."

Wanneer de situatie daar om vraagt is een formatie met zowel Malen als Mitroglou ook niet uitgesloten door Van Bommel. "Mitroglou kan met een aantal mensen om hem heen spelen. Hij weet waar-ie moet lopen, hoe voor het doel te komen. Hij is niet gepolijst, maar heeft een functionele techniek", aldus de trainer.

Mitroglou debuteerde afgelopen donderdag op de dag dat hij arriveerde bij PSV. De excentrieke verschijning ontpopte zich in een kwartier tijd tot publiekslieveling tijdens het duel met Apollon Limassol (3-0).