Bosz en Leverkusen boeken tweede overwinning; Becker pakt punt met Union Berlin

24-08-2019 17:29 Laatste update: 17:38
11

Peter Bosz en zijn Bayer Leverkusen hebben ook de tweede wedstrijd in de Bundesliga winnend afgesloten. De formatie van de Nederlandse trainer was met 1-3 te sterk voor Fortuna Düsseldorf. Sheraldo Becker en 1. FC Union Berlin pakten een punt op bezoek bij Augsburg en Davy Klaassen en zijn Werder Bremen beginnen niet al te best aan het seizoen.

Fortuna Düsseldorf – Bayer Leverkusen 1-3
Een uitstekende start van het seizoen dus voor Peter Bosz en zijn mannen. Ook op bezoek bij Düsseldorf werd er gewonnen, waardoor de ploeg het maximale aantal punten van zes heeft gehaald. Al voor rust namen de gasten afstand van de thuisploeg. Lewis Baker, voormalig speler van Vitesse, werkte de bal al na zes minuten spelen achter zijn eigen keeper Zack Steffen. Het leek tekenend voor de middag van Düsseldorf, dat door treffers van Charles Aránguiz en Karim Bellarabi voor rust al tegen een 0-3 achterstand aan keek.

Hoffenheim – Werder Bremen 3-2
Davy Klaassen en Werder Bremen hebben ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij Hoffenheim werd het 3-2 voor de thuisploeg. Werder kwam op voorsprong door een treffer van Niclas Füllkrug, maar zag de thuisploeg deze achterstand in de tweede helft ombuigen naar een 2-1 voorsprong door doelpunten van Ermin Bicakcic en Ihlas Bebou. Ondanks een rode kaart voor Johannes Eggestein kwam Werder wel op gelijke hoogte: Klaassen gaf de bal goed af op Yuya Osako, die de bal achter Hoffenheim-keeper Oliver Baumann schoot. Het was niet genoeg voor de zege: vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Pavel Kaderabek het winnende doelpunt.

Augsburg – Union Berlin 1-1
Sheraldo Becker en Union Berlin hebben het eerste punt van het seizoen binnengehaald. In het duel tegen Augsburg keken de bezoekers uit Berlijn lang tegen een achterstand aan, maar tien minuten voor tijd schoot Sebastian Andersson na goed voorbereidend werk van Sebastian Polter de 1-1 tegen de touwen. Becker speelde geen opvallende wedstrijd en werd na 67 minuten spelen vervangen door Suleiman Abdullahi. Union eindigde de wedstrijd met tien man: Keven Schlotterbeck kreeg vlak voor tijd een directe rode kaart.