Urk heeft zijn eerste voetbalprof: 'Zondags zit ik, als we vrij zijn, in de kerk'

Urk heeft zijn eerste voetbalprof: 'Zondags zit ik, als we vrij zijn, in de kerk'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 18:31za 24-08-2019 om 18:31

Lange tijd had Urk geen profvoetballer in zijn dorp, maar sinds het debuut van Jan Ras in het eerste elftal van SC Heerenveen heeft het vissersdorp een eigen voetbalprofessional. De jonge Ras (20) probeert er zo rustig mogelijk mee om te gaan.

Twee weken geleden debuteerde Ras als invaller tegen Feyenoord (1-1) en een week later speelde hij ook tegen FC Emmen mee. De middenvelder was op slag bekend in zijn Urk. "Ik had niet eens een handtekening", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Die heb ik ter plekke verzonnen, want je moet er toch eentje zetten. De eerste Urker in het profvoetbal, ik begin wel te beseffen dat het iets bijzonders is."

Naast voetbalgek is Urk ook een dorp waar het geloof een belangrijke rol speelt. Dat geldt ook voor Ras, die gelovig is. "Maar dat zit me niet in de weg", legt hij uit. "Ik weet zeker dat God mij het talent heeft gegeven en daar moet ik iets mee doen. Op zondag zit ik, als we vrij zijn, in de kerk. Lukt dat niet, dan probeer ik het doordeweeks in te halen. Dan lees ik wat uit de bijbel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws