Willem II wint wéér en mag zich voorlopig koploper van Nederland noemen

24-08-2019 20:20
64

Willem II heeft zaterdagavond de derde zege van het seizoen geboekt en is in ieder geval voor even koploper van de Eredivisie. FC Emmen werd in eigen huis verslagen.

In de eerste helft was het louter Willem II dat de klok sloeg. Uiteindelijk duurde het iets langer dan een half uur tot de ban gebroken was. Linksbuiten Mats Köhlert zette de thuisploeg op voorsprong. Op basis van het spelbeeld had Willem II zichzelf makkelijk een ruimere voorsprong kunnen verschaffen, maar dat liet de ploeg van Adrie Koster na.

Dat kwam Willem II duur te staan. Na rust kwam FC Emmen sterker voor de dag en dat resulteerde in een gelijkmaker: Marko Kolar benutte een strafschop. Kort daarna kreeg Michael de Leeuw een grote kans op de 1-2, maar doelman Timo Wellenreuther voorkwam erger voor de Tilburgers.

In de slotfase kreeg Willem II de grootste kansen. Nadat Vangelis Pavlidis een aardige kans miste was het even later alsnog raak. Opnieuw was het Köhlert die het Koning Willem II Stadion in vervoering bracht met een knal in de kruising. In de slotfase was hij dicht bij een hattrick, maar zijn poging strandde op de lat.

Door de benauwde maar terechte zege heeft Willem II nu negen punten uit vier wedstrijden. Mede omdat de meeste clubs pas drie wedstrijden hebben gespeeld, mogen de Tricolores zich in ieder geval voor even koploper van Nederland noemen.