Napoli wint doelpuntrijk duel; gekeerde penalty niet genoeg voor Cillessen

24-08-2019 22:55 Laatste update: 22:55
53

Napoli heeft in een doelpuntrijk treffen met Fiorentina aan het langste eind getrokken. Nog zonder Hirving Lozano won de ploeg van coach Carlo Ancelotti met 3-4 in Florence. Bij de thuisploeg maakte Franck Ribéry zijn debuut.

Napoli trekt aan langste eind tegen Fiorentina
Nog zonder Lozano kwam Napoli al snel op achterstand bij Fiorentina door een benutte penalty van Erick Pulgar. Dries Mertens trok de stand in de 38e minuut gelijk. Vooral een ander moment van de Belg zal echter blijven hangen. Hij versierde nog voor rust een strafschop, die door Lorenzo Insigne werd benut.

In de tweede helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Nikola Milenkovic en Kevin Prince-Boateng scoorden voor Fiorentina, maar dat was niet genoeg voor de thuisploeg door goals van José Callejon en Insigne aan de andere kant.

Cillessen keert penalty, maar Valencia verliest
Jasper Cillessen wacht nog op zijn eerste overwinning met Valencia. Na het 1-1 gelijkspel tegen Real Sociedad van vorige week ging het zaterdag mis tegen Celta de Vigo: 1-0. Cillessen had na een kwartier geen antwoord op een listig hakballetje van Gabriel Fernández. Wel voorkwam de Oranje-doelman in de slotfase de 2-0 door een strafschop van Denis Suarez te keren.

Real Madrid geeft zege in slotfase uit handen
Real Madrid heeft in de slotfase van het duel met Real Valladolid de zege uit handen gegeven. Real was in Estadio Santiago Bernabeu sterker dan de tegenstander maar verzuimde om op voorsprong te komen. Dat gebeurde pas tien minuten voor tijd: Karim Benzema schoot van buiten de zestien knap raak uit de draai.

Daarmee leek de zege in de tas voor de ploeg van Zinedine Zidane, maar niets bleek minder waar. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd Sergi Guardiola knap weggestuurd en op ietwat fortuinlijke wijze passeerde hij doelman Thibaut Courtois. Door het gelijkspel heeft zowel Real Madrid als Valladolid vier punten uit twee wedstrijden. Koploper Sevilla is nog foutloos na twee wedstrijden, terwijl FC Barcelona de seizoensopener verloor.

Bayern wint bij Schalke dankzij Lewandowski-show
Robert Lewandowski was zaterdag de grote man bij Bayern München. Met drie doelpunten (waarvan een penalty) zorgde hij hoogstpersoonlijk voor een royale 0-3 zege op bezoek bij Schalke 04. De mooiste treffer was zonder twijfel de 0-2: een vrije trap van een behoorlijke afstand werd door de Pool fraai in de kruising geplaatst.