De Ligt: 'In die zin zag ik het niet aankomen dat ik wissel zou staan'

De Ligt: 'In die zin zag ik het niet aankomen dat ik wissel zou staan'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 21:21za 24-08-2019 om 21:21

Matthijs de Ligt zag zijn reserverol bij de seizoenstart van de Serie A niet aankomen. De Nederlandse verdediger, deze zomer voor 75 miljoen euro overgekomen van Ajax, bleef negentig minuten op de bank bij Juventus in het duel met Parma (1-0).

"Natuurlijk had ik het liefst willen spelen", zegt De Ligt tegen het Algemeen Dagblad. "Aan de trainingen kon ik vooraf ook niks aflezen, in die zin zag ik het niet aankomen dat ik wissel zou staan, maar ik respecteer uiteraard het besluit van de trainer."

De twintigjarige mandekker schikt zich in zijn rol. Tegen Parma kregen oudgedienden Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci de voorkeur. "Ik ben ook realistisch: ik zit hier in Italië nog in de gewenningsfase. Het duo dat vandaag speelde, Chiellini en Bonucci, werd heel lang gezien als het beste verdedigingsduo ter wereld hè. Het is niet zo dat je je daar eventjes tussen speelt in een openingswedstrijd. Ik zal zelf mijn plek moeten veroveren dit seizoen."

De eerste vijf weken in Turijn zijn De Ligt goed bevallen. "Fysiek is het zwaar, maar ik merk dat ik steeds sterker word. Verdedigend worden er niet heel andere dingen van me verwacht dan ik gewend was bij Ajax, dat valt wel mee. Ook deze trainer wil vooruit spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Matthijs de Ligt basisspeler bij Juventus?

Ja
73%
Nee
27%
(7950 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws