Vitesse laat koppositie liggen door defensief gestuntel: Heracles pakt punt

24-08-2019 21:43
62

Vitesse heeft zaterdag nagelaten om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van Willem II. De Arnhemmers gaven in de slotfase een voorsprong uit handen op bezoek bij Heracles Almelo: 1-1.

In de openingsfase viel meteen genoeg te beleven. Remko Pasveer greep net op tijd in, voordat Cyriel Dessers de score kon openen. Aan de andere kant kreeg Max Clark de bal wél in het doel, maar scheidsrechter Manschot keurde de treffer af. Clark zou bij de hoekschop teveel op zijn tegenstander geleund hebben. De beste kans was voor Jay-Roy Grot, die uit een lastige hoek net voorlangs schoot.

De mogelijkheid kwam voort uit het lichte overwicht van Vitesse, maar het niveau daalde naarmate de eerste helft vorderde. Geheel in lijn met dat beeld produceerde Mauro Júnior in de 52e minuut een onbegrijpelijke misser. Rechtsback Navajo Bakboord gaf de bal perfect voor, maar de Braziliaan tikte de bal voor leeg doel naast. Een kwartier later kreeg de thuisploeg de rekening gepresenteerd: Bryan Linssen haalde een voorzet van Clark in een keer uit de lucht en schoof keurig raak.

Vitesse leek daarmee aan het langste eind te trekken in een matig duel, maar tien minuten voor tijd stond het plots 1-1. Cyriel Dessers ontdeed zich wel heel eenvoudig van Danilho Doekhi en schoof de bal langs doelman Remko Pasveer. De VAR boog zich nog even over de actie, maar constateerde geen overtreding. In de slotminuten wilde Heracles zelfs meer. Pasveer hield Vitesse op de been met enkele fraaie reddingen.

Beide teams moeten daardoor genoegen nemen met één punt. Vitesse staat voorlopig tweede met acht punten, Heracles vindt zich terug op plek veertien met twee punten.