Heerenveen weet kansen niet te benutten en speelt gelijk tegen Twente

Heerenveen weet kansen niet te benutten en speelt gelijk tegen Twente

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 22:40za 24-08-2019 om 22:40

Promovendus FC Twente is nog altijd ongeslagen in het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Tukkers speelden zaterdag doelpuntloos gelijk op bezoek bij sc Heerenveen, dat de beste kansen kreeg maar de trekker niet overhaalde.

Heerenveen trok al snel het initiatief naar zich toe. Mitchell van Bergen toonde zich een plaag voor de Enschedese defensie. De aanvaller werd van scoren afgehouden door Joël Drommel, die ook een treffer van Jordy Bruijn in de weg stond. De thuisploeg stapelde kans op kans, maar Van Bergen, Bruijn en Jens Odgaard kregen de bal niet in het net. 

Twente kon daar aanvankelijk weinig tegenover stellen, maar Heerenveen liet de bezoekers beter in de wedstrijd komen. Dat leidde tot een gevaarlijk schot van Aitor Cantalapiedra. Aan de andere kant ontsnapten de Tukkers op slag van rust aan een tegengoal, toen Ibrahim Dresevic de lat raakte uit een vrije trap.

Ook in de tweede helft was Heerenveen al snel bij een treffer, maar Odgaard raakte de bal verkeerd. De Friezen bleven kans op kans stapelen, maar het ontbrak aan precisie. Twente keert daardoor met een punt huiswaarts. De Enschedese ploeg heeft nu zes punten, één meer dan de Friezen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws