'Ten Hag heeft Dolberg nog nooit goed zien voetballen en 25 miljoen is een bedrag'

'Ten Hag heeft Dolberg nog nooit goed zien voetballen en 25 miljoen is een bedrag'

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 08:35zo 25-08-2019 om 08:35

Arno Vermeulen vindt het begrijpelijk dat Ajax binnenkort afscheid zal nemen van Kasper Dolberg. De Deense spits lijkt op weg naar OGC Nice in Frankrijk en de commentator van de NOS stelt dat dat voor beide partijen de juiste keuze is.

Vermeulen wijst er in gesprek met de NOS op dat Dolberg onder Erik ten Hag nog geen goede wedstrijd heeft gespeeld. "Trainer Erik ten Hag heeft Dolberg nooit goed zien voetballen. Dus ik kan mij voorstellen dat hij denkt: gaat dit 'm nog worden? Misschien was het met Peter Bosz (onder wie de Deen in het seizoen 2016/2017 excelleerde, red.) wel anders geweest. En 25 miljoen euro, wat nu gezegd wordt, is ook wel een bedrag. Dus ik snap wel dat Ajax hem weg doet."

"Hij heeft heel vaak de kans gehad", gaat Vermeulen verder. "En ook op momenten dat veel mensen dachten dat Klaas-Jan Huntelaar of Dusan Tadic meer zouden leveren. Zoals tegen PAOK bijvoorbeeld. Dan kreeg hij toch weer een basisplaats terwijl er genoeg alternatieven zijn. Aan de kansen heeft het dus niet gelegen."

"Hij gaat van Ajax met, hoogstwaarschijnlijk, Champions League-voetbal naar een Franse middenmoter. De lat ligt daar absoluut lager. Het kan ook zomaar de sneltrein naar beneden zijn en dat hij over twee jaar weer in Denemarken speelt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws