PSV klopte aan bij KNVB na verplaatsen duels Ajax: 'Zij waren wat overvallen'

PSV klopte aan bij KNVB na verplaatsen duels Ajax: 'Zij waren wat overvallen'

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 11:37zo 25-08-2019 om 11:37

PSV heeft vorig seizoen aan de bel getrokken bij de KNVB naar aanleiding van het verzetten van wedstrijden van Ajax. Dat laat manager competitiezaken Jan Bluyssen weten bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

"Dat klopt", reageert Bluyssen op de vraag of PSV vorig seizoen heeft aangeklopt bij de KNVB. "Het ging niet zozeer over de inhoudelijke beslissing om de wedstrijd van Ajax te verplaatsen. Het zat hem meer in het proces. We hebben in januari met elkaar afspraken gemaakt en we zijn eerder begonnen met de invulling daarvan. Het was dus meer dat zij wat overvallen waren door de beslissing om het al in maart te doen."

De KNVB schoof vorig seizoen met wedstrijden van Ajax, zodat de Amsterdammers zich goed konden voorbereiden op de cruciale wedstrijden in de Champions League. Daardoor werd zelfs een complete speelronde verplaatst. Komende week vinden de lotingen voor de Champions League, Europa League en KNVB Beker plaats. Daarna zal er waarschijnlijk ook niet meer geschoven worden met wedstrijden van clubs die meedoen in Europa.

Bluyssen: "In tegenstelling tot de afgelopen maand, waarin we per week moesten kijken wat het beste is, gaan we nu in de eerste week van september in één keer het nieuwe programma tot aan de winterstop presenteren. Dat zal veel meer rust geven."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws