Braber en De Jong tijdens een trainingskamp van Willem II, begin 2015

'Mij in de spits gooien of Frenkie de Jong, dat is natuurlijk wel een verschil'

'Mij in de spits gooien of Frenkie de Jong, dat is natuurlijk wel een verschil'

25-08-2019 12:46 Laatste update: 12:53
33

Het verhaal dat Robert Braber bij Willem II de voorkeur kreeg boven Frenkie de Jong, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Dat stelt de oud-speler van Willem II en RKC Waalwijk in gesprek met FOX Sports.

De Jong verruilde Willem II in 2015 voor Ajax, nadat hij in Tilburg niet aan bod kwam. De toenmalige trainer Jurgen Streppel gaf de voorkeur aan Braber. Dat ligt echter iéts genuanceerder, aldus de oud-voetballer. "Ik word er steeds mee geconfronteerd en moet het elke keer ontkrachten: het is niet zo", lacht Braber.

"Als Frenkie en ik concurrenten waren geweest, had ik nooit op zijn plek gespeeld. Op dat moment was de situatie zo dat ik regelmatig moest invallen als pinchhitter. Mij in de spits gooien of Frenkie, dat is natuurlijk wel een verschil. Daarom kwam ik erin in plaats van Frenkie, maar ik ben nooit zijn meerdere geweest."

Braber trainde in het seizoen 2014/2015 samen met De Jong, die deze zomer voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona vertrok. Braber: "Toen maakte hij al veel indruk. Het was een genot om mee samen te spelen."