ADO dankt Zwinkels, eindigt met tien man maar mag wel drie punten bijschrijven

25-08-2019 14:11
88

ADO Den Haag heeft zondag de eerste punten van het seizoen laten bijschrijven. De formatie van Fons Groenendijk won met 0-3 op bezoek bij promovendus RKC Waalwijk.

In het Mandemakers Stadion was de thuisploeg in de eerste helft het meest gevaarlijk. Robert Zwinkels hield ADO een aantal maal op de been en dat loonde: na twintig minuten spelen zorgde Tom Beugelsdijk met een rake kopbal voor de 0-1. Ook na de openingstreffer bleef RKC aanzetten en kreeg het een aantal mogelijkheden, die niet werden benut.

Na rust hadden beide ploegen meer moeite met het aanvalsspel. Na krap een uur spelen verdubbelde spits Tomas Necid de score. Een schot werd van richting veranderd en vervolgens ging doelman Kees Heemskerk niet vrij uit: 0-2. Tien minuten voor tijd werd het duel beslist: Aaron Meijers werd neergehaald in de zestien van RKC en Necid benutte de strafschop die daaruit voortvloeide. In blessuretijd pakte Danny Bakker (ADO) nog een tweede gele kaart, waardoor de bezoekers het duel met tien man eindigden.

Door de royale zege is ADO na vier wedstrijden van de hatelijke nul af. RKC blijft steken op een punt.