Sneijder-anekdote van Luinge: 'Ik zei: kabouter, nu moet je oppassen'

Sneijder-anekdote van Luinge: 'Ik zei: kabouter, nu moet je oppassen'

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 16:00zo 25-08-2019 om 16:00

Roelof Luinge was zaterdag getuige van het debuut van Wesley Sneijder namens de oud-internationals. De Utrechter beëindigde onlangs zijn voetbalcarrière en nam het onder leiding van Luinge op tegen DHSC, zijn oude amateurclub.

De inmiddels 64-jarige Groninger is vol lof over Sneijder. "Je ziet dat hij nog steeds uitstekend kan voetballen. Hij hoort hij de beste tien voetballers van Nederland", vertelt hij tegenover Veronica Inside. De recordinternational pakte tegen DHSC uit met een rake vrije trap. "Zonde dat hij stopt. Geweldige voetballer om te zien, ook als mens."

Toen Sneijder nog bij Ajax speelde, kwam hij regelmatig in aanraking met Luinge. "We gingen wel eens verbaal tegen elkaar in, maar dan hadden we respect en dan kwam alles weer goed", aldus de ex-arbiter, die met een anekdote op de proppen komt. "Eén keer zat hij niet lekker in de wedstrijd en had hij commentaar. Toen zei ik: kabouter, nu moet je oppassen. Anders til ik je zo op en zet ik je zo over het hek. Toen moest hij zo lachen en was het klaar tussen ons", vertelt hij met een glimlach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws