Frustrerende middag voor Utrecht: nederlaag, penalty ingetrokken, goals afgekeurd

25-08-2019 16:30 Laatste update: 16:33
190

FC Utrecht heeft nagelaten om de koppositie in de Eredivisie te grijpen. De ploeg van John van den Brom kwam thuis tegen VVV-Venlo op een verrassende achterstand en kon de door Evert Linthorst toegebrachte schade niet meer repareren.

Beide ploegen roerden zich deze week op de transfermarkt, maar Bart Ramselaar behoorde niet tot de wedstrijdselectie van FC Utrecht en Lee Cattermole begon op de bank bij VVV. De thuisploeg wilde direct zakendoen, drong VVV terug en beheerste de eerste helft. Bij rust stond er echter een 0-2 stand op de borden. Linthorst troefde doelman Maarten Paes af in de lucht en kopte een voorzet van Roel Janssen binnen. Even later sloeg de jongeling opnieuw toe: nadat Linthorst zijn linkervoet tegen een voorzet van Peter van Ooijen kreeg, was de 0-2 een feit.

FC Utrecht liet het er niet bij zitten en leek direct na rust een strafschop te krijgen. Jochem Kamphuis wees naar de stip na een overtreding van Danny Post op invaller Adrián Dalmau, maar de VAR besloot na minutenlang overleg om de penalty te annuleren wegens buitenspel van Issah Abass. Diezelfde Abass kwam even later zelf tot scoren, maar werd wederom teruggefloten vanwege buitenspel.

Het spel bleef zich vrijwel volledig afspelen op de helft van VVV en vijftien minuten voor tijd had FC Utrecht zijn felbegeerde aansluitingstreffer te pakken: Dalmau bekroonde goed voorbereidend werk van Vaclav Cerny en schoot de 1-2 voorbij Thorsten Kirschbaum. Vlak na het ingaan van de negen (!) minuten durende blessuretijd sloeg Dalmau opnieuw toe, maar de arbitrage zag een vermeende overtreding van de Spanjaard en zette opnieuw een streep door de treffer.