Sparta speelt gelijk in Zwolle en laat unieke kans op koppositie schieten

25-08-2019 18:42
38

Sparta is na vier speelronden niet de nieuwe koploper van de Eredivisie. Door het puntenverlies van FC Utrecht, eerder op de zondagmiddag, konden de Rotterdammers met een zege bij PEC lijstaanvoerder worden. Een 2-2 gelijkspel was echter het resultaat.

Beide ploegen lieten er geen gras over groeien in de openingsfase in Overijssel, want binnen tien minuten was er al twee keer gescoord. Sparta nam de leiding dankzij een rake kopbal van Ragnar Ache, maar een minuut later scoorde Iliass Bel Hassani met een geplaatst schot en waren de zaken weer in evenwicht: 1-1.

Na de levendige openingsfase zakte de amusementswaarde van het duel in Zwolle en solliciteerde alleen Bart Vriends voor rust nog naar een hoofdrol. Een doldwaze tackle van de stopper van Sparta leek rijp voor een rode kaart, maar scheidsrechter Gözübüyük en de dienstdoende VAR gingen daar niet in mee.

Na rust pakte PEC voorzichtig het initiatief in handen en de eerste de beste kans voor de Blauwvingers was meteen raak. Lennart Thy werd vrijgespeeld en zette PEC op 2-1, waarna de ploeg van trainer John Stegeman de wedstrijd in het slot leek te gaan gooien. De kansen die PEC kreeg werden echter niet benut en Sparta bleef daardoor in de wedstrijd hangen.

Dat bleek uiteindelijk veel waard te zijn voor de Rotterdammers, want tien minuten voor tijd deed invaller Lars Veldwijk weer eens van zich spreken. Hij schatte een prima bal van Bryan Smeets op waarde en tekende de 2-2 aan, waarna een slotfase aanbrak waarin beide ploegen wilden winnen. PSV-huurling Joël Piroe dacht Sparta diep in blessuretijd naar de koppositie te schieten, maar hij raakte de paal.

Geen koppositie dus voor Sparta, dat met acht punten uit vier wedstrijden wel uitstekend is begonnen aan het Eredivisie-seizoen. PEC staat er met één schamel puntje uit vier duels een stuk minder goed voor.