Tottenham krijgt klop in eigen huis en moet al vroeg in de achtervolging

25-08-2019 19:24
56

Tottenham Hotspur kijkt na drie wedstrijden in het nieuwe seizoen van de Premier League al tegen een achterstand van vijf punten op koploper Liverpool aan. De ploeg uit Noord-Londen ging op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Newcastle United en moet al vroeg in de achtervolging.

De Londenaren werden in eigen huis een beetje overbluft door het bezoek uit Noord-Engeland, dat na een half uur brutaal op voorsprong kwam. Joelinton, de nieuwe Braziliaanse aanwinst van Newcastle, opende met een knappe goal de score voor zijn ploeg. Na de 0-1 zakte Newcastle wat meer in en kreeg Tottenham het initiatief in handen gedrukt.

Spurs deed daar vrij weinig mee, want Heung-Min Son en Lucas Moura lieten een aantal grote kansen op de gelijkmaker liggen. Daarnaast had de ploeg van trainer Mauricio Pochettino ook pech dat de videoscheidsrechter tien minuten voor tijd geen strafschop zag in een duel waarbij Harry Kane betrokken was. Uiteindelijk trok Newcastle de zege over de streep en staat Spurs na drie wedstrijden al vijf punten achter op koploper Liverpool.

Wolverhampton Wanderers, de sensatie van het vorige Premier League-seizoen, heeft het goede gevoel dit jaar nog niet te pakken. Wolves speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Burnley en daarmee mocht het al van geluk spreken. In de laatste minuut van de blessuretijd zette Raul Jimenez pas de gelijkmaker op de borden, nadat Ashley Barnes Burnley in de eerste helft op voorsprong had gezet.